Mindfulness i Naturen


Ro – nærværstræning – selvomsorg – stressreduktion

6 torsdage i Rude Skov.

Nyt hold starter:

Torsdag d. 5. september kl. 16.30 - 19.30.

v. psykolog Trine Karsholt

Livsglæde og indre ro

At opholde sig i naturen bringer ro i vores nervesystem og virker helbredende. Det øger vores fornemmelse af forbundethed til os selv og til verden omkring os.

Det samme gør mindfulness. At kombinerer de to styrker effekterne af begge dele!

Mindfulness i naturen giver ro, nærvær og øger din indre balance og livsglæde. Det virker mod stress, tristhed og bekymringer, og giver dig mulighed for at leve dit liv mere fuldt og helt.

Mindfulness er en træning i at være nærværende, sansende og levende fra øjeblik til øjeblik med alle de sanseindtryk, tanker og indtryk vi oplever. På dette kursus bruger vi naturen til at træne det bevidste sansende nærvær til at opnå mere livsglæde og indre ro. Skabe kontakt til naturen og os selv, og møde os selv mere venligt, åbent og mindre dømmende.

Nyere forskning peger på at naturen er den bedste medicin mod stress. At opholde sig i naturen har en dokumenteret effekt i forhold til at reducerer stress, angst, depression og traumer samt udløse positive følelser. Det samme gælder for mindfulness, der ligeledes har vist sig som en effektiv og videnskabelig dokumenteret metode til netop at reducere stress, angst, depression, opnå større nærvær, ro og livsglæde, og i det hele taget at bringe dig i kontakt med dine indre ressourcer og det liv, du ønsker at leve.

Kurset vil hjælpe dig til at:

  • Forbinde dig med naturen og få glæde af dens helbredende kræfter
  • At øge din indre ro og skabe balance i nervesystemet
  • Stilne sindet og reducere selvkritiske tanker og tankemylder
  • At øge din psykiske robusthed og transformere dit liv fra stress og utilfredshed henimod større nærvær, balance og livsglæde
  • Øge dit sansende nærvær og derigennem optimere din følelse af livfuldhed
  • Gøre dig mere rummelig overfor dig selv og andre.
  • Få redskaber til at håndtere stress.
  • Metoder til at rumme og håndtere svære følelser.
  • Øge dit overskud og bringe dig i kontakt med ro, nærvær og dine indre ressourcer.

Kurset strækker sig over 6 gange af 3 timer pr gang. Der vil blive lagt op til at praktisere hjemmearbejde i form af enkelte øvelser og kortere meditationer.

Tidspunkt:  Torsdag kl.16.30 - 19.30

Datoer:        Torsdag d. 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10 og 10/10

Sted: Rude Skov

Pris: 2150 kr.

Kontakt: Trine 26205356 /trinekarsholt@hotmail.com

Andre siger:

"At deltage i “Mindfulness i naturen” med Trine var intet mindre end en fantastisk oplevelse. 

Trine guidede os blidt og behageligt igennem skoven, hvor vi oplevede alle skovens facetter og nuancer.

Trines rolige og behagelige væsen gjorde det let at deltage i mindfulnessforløbet, og fordi Trine er utrolig imødekommende, åben, rummende, kærlig og omsorgsfuld blev det en meget tryg, behagelig og vidunderlig oplevelse. 

Trine er meget vis og har meget stor viden om mindfulness. Hun underviser ikke bare i det - Trine ER mindfulness. 

At give sig selv et mindfulnessforløb med Trine er en kæmpe gave. Jeg gør det gerne igen !"

- AnneMette

Jeg har førhen ikke været friluftsmenneske eller bevæget mig særligt meget i naturen. Med Coronapandemien, nedlukning og isolation begyndte jeg at gå ture, længere ture, lange ture. Pludselig begyndte jeg at fornemme at naturen gav mig noget, kaldte på mig. Jeg kom i kontakt med Trine og tilmeldte mig holdet Mindfulness i naturen.

Med Trine i spidsen- og som blidt og nænsomt har vist mig vejen til den guddommelige energi, der er til stede i naturen- vil jeg sige af hjertet tak! Trine har med sin fintfølende facon fået sporet mit sind ind på og introduceret mig for hvad naturens kræfter kan tilbyde, hvis sindet er åbent og modtageligt.

Al den saft, kraft og uendelige energi, jeg fra gang til gang har kunnet fornemme, blev suget ind i min krop og mit sind, og som på fortryllende vis gav mig en følelse af dybsindig ro og balance. På en gang meget rørende, intenst og stærkt møde med skoven og naturens fænomenale styrke. Det var så befriende bare at være; sansende, vågen, fri og mærke min indre kerne.

Jeg kan på det varmeste anbefale Trines mindfulness i naturen, der har inviteret mig til at tro på naturens magiske evner.

I dag regner det……og jeg vil gå mig en tur.

 - Jenni

"Trines rolige og kyndige vejledning har givet mig mod til at kaste mig ud i øvelser uden tøven:  ”bare gør det så godt du kan!” – ingen stræben – accept af alt der er. Jeg har lært at være med mine følelser i stedet for at løbe fra dem eller bedøve dem – mindfulness er helt sikkert det, der har bragt mig længest i forhold til at finde ro i mig selv. Trines venlige og tålmodige guidning har været en del af grundlaget for succesen." 

- Birgit

 

"Tak for 6 fantastisk kursusgange, jeg har set frem til hver enkelt gang!
Ved at følge kurset, har jeg i længere perioder i løbet af dagen, opnået muligheden for
at føle indre ro, følelse af nærvær og bedre mentalt overskud.
Jeg har lært at acceptere mine tanker og at give mig tid at mærke efter hvilke følelser jeg har i kroppen og acceptere dem.
Det er takket været din kompetent og nærværende faglige udstråling, din personlighed giver mig en fornemmelse frihed og tryghed."
Du har bla. lært mig glæde ved meditation, som jeg daglig praktiserer.
Gennem de værktøjer du har lært mig, kan jeg arbejde videre med min psykiske tilstand og forbedre den.  

- Lene

 

Underviser: Trine er psykolog og erfaren mindfulnessinstruktør. Hun har over 25 års erfaring med mindfulness og meditation, med en kontinuerlig og daglig meditationspraksis. Hun oplever dagligt den ro, energi, meningsfuldhed, grundlæggende livsglæde og forbundethed, som mindfulness giver adgang til. Trine tilbringe store dele af sin tid i naturen, og har undervist over 30 hold i mindfulness i naturen og på klinikken i Birkerød. Hun har mangeårig træning i mindfulness med undervisning af lærerer fra ind og udland, retreats, kurser osv. og er pt. under efteruddannelse til MBSR instruktør ved Dansk Center for Mindfulness.

Udover den praktiske erfaring har Trine en grundlæggende teoretisk erfaring med mindfulness. Hun har bl.a. skrevet bachelor-projekt om den kraft og de muligheder, der ligger i at være til stede i nuet, samt et velrost speciale om mindfulness og stress.

Trine er privatpraktiserende psykolog. Hun afholder samtaler i naturen, og i egen praksis i Birkerød, hvor hun har samtaler med unge, voksne og par, samt afholder løbende 8-ugers mindfulness forløb.

Del siden