Mindfulness i Mørket

4 torsdage i november fra kl 16.30 – 19.30 i Rude Skov.

At blive venner med mørket – Ro, Stilhed og Nærværstræning i Vinterskoven.

For mange er den mørke tid forbundet med træthed og tristhed. Automatisk tænder vi lyset og knokler hæsblæsende på, som om vi derved kan undgå at lade os påvirke af den natur, som vi er en del af. Mange forbinder mørket med noget negativt, noget der skal undgås, måske endda bekæmpes. Men mørket er en del af det at være menneske, ligeså vel som det er en del af årstidens gang og naturens balance.

På dette hold lader vi naturen være vores læremester, og bruger årstiden som en invitation til at komme ned i tempo, til at fordybe os og hente næring og ro.

Ved jævndøgn er der alle steder på jorden ca 12 timer lys og 12 timer mørke. På alle andre dage fordeler lys og mørke sig forskelligt, men i sidste ende, når året er omme, er der lige meget lys og lige meget mørke. I Danmark er lys og mørke fordelt sådan, at vi om vinteren har meget mere mørke end om sommeren.

Vi kan – og skal heller ikke – undgå mørket og de såkaldte mørke følelser, men jo mere vi viger tilbage og prøver at undgå mørket, jo mere fyldes mørket med indre dæmoner i form af afmagt, træthed, depression, angst osv. Men i mørket ligger også kimen til frihed og forløsning. Når vi ikke længere løber væk for at undgå de steder, vi ikke ønsker møde – vores livs indre trolde og dæmoner, men venligt og nænsomt kan lære at møde dem, kan vi i stedt hente næring i mørket, som det sted hvor lyset fødes.

For når dæmonerne mister deres magt, kan de måske vise sig, at være kimen til nyt liv. Ligesom frøet i jorden har brug for mørket for at kunne spirer til foråret.

Vi kan tage ved lærer af naturen og den visdom, der ligger i vinterens mørke. Lade os indhylle i dets tæppe af kærligt nærværende omsorg. At sidde stille i mørket. At gå i mørket. Som en invitation til at komme ned i tempo, til at fordybe sig, hente næring og ro. Lade melankolien være en del af det at være menneske, sidde med den. Mærke melankolien som et vilkår. Fange melankoliens tråde. Trække vejret med den.

Både mørket og melankolien er et vilkår. Kunsten er at møde det med nærvær – ikke dømmende med omsorg og venlighed, så det ikke tager magten fra os, men tværtimod, er noget vi kan omfavne og hente næring, ro og livfuldhed fra.

Tidspunkt: Torsdage kl. 16.30-19.30

Datoer:  7/11,  14/11, 21/11 og 28/11 - 2024

Holdstørrelse: Små hold, max 8 deltagere

Sted: Rude Skov

Pris: 1200 kr.

Tilmelding/Kontakt: Trine 26205356 /trinekarsholt@hotmail.com

 

Andre siger:

"At deltage i “Mindfulness i naturen” med Trine var intet mindre end en fantastisk oplevelse. 

Trine guidede os blidt og behageligt igennem skoven, hvor vi oplevede alle skovens facetter og nuancer.

Trines rolige og behagelige væsen gjorde det let at deltage i mindfulnessforløbet, og fordi Trine er utrolig imødekommende, åben, rummende, kærlig og omsorgsfuld blev det en meget tryg, behagelig og vidunderlig oplevelse. 

Trine er meget vis og har meget stor viden om mindfulness. Hun underviser ikke bare i det - Trine ER mindfulness. 

At give sig selv et mindfulnessforløb med Trine er en kæmpe gave. Jeg gør det gerne igen !"

 

- AnneMette

 

”Er meget taknemmelig for at have været en del af dit Mindfulness hold i Rude skov. De 6 tirsdage i alt slags vejr står lysene klart for mig, og er noget jeg tager med mig i den måde jeg er i naturen, ser på livet, forholder mig til mig selv og andre. Især den ene tirsdag, hvor vejret skiftede markant minder mig om hvordan livet skifter, og det bringer på en måde en lethed ind. 

Du har på den fineste måde skabt et rum, hvor det føltes trygt at dele og være med det der var. 

Effekten af at vandre i stilhed og følelsen af at være forbundet til naturen, tager jeg med mig som noget, der er vigtigt i mit liv. 

Tusind tak for det du har givet videre.” 

 

-Signe 

 

 

"Trines rolige og kyndige vejledning har givet mig mod til at kaste mig ud i øvelser uden tøven:  ”bare gør det så godt du kan!” – ingen stræben – accept af alt der er. Jeg har lært at være med mine følelser i stedet for at løbe fra dem eller bedøve dem – mindfulness er helt sikkert det, der har bragt mig længest i forhold til at finde ro i mig selv. Trines venlige og tålmodige guidning har været en del af grundlaget for succesen." 

- Birgit

 

"Tak for 6 fantastisk kursusgange, jeg har set frem til hver enkelt gang!
Ved at følge kurset, har jeg i længere perioder i løbet af dagen, opnået muligheden for
at føle indre ro, følelse af nærvær og bedre mentalt overskud.
Jeg har lært at acceptere mine tanker og at give mig tid at mærke efter hvilke følelser jeg har i kroppen og acceptere dem.
Det er takket været din kompetent og nærværende faglige udstråling, din personlighed giver mig en fornemmelse frihed og tryghed."
Du har bla. lært mig glæde ved meditation, som jeg daglig praktiserer.
Gennem de værktøjer du har lært mig, kan jeg arbejde videre med min psykiske tilstand og forbedre den.  

- Lene

 

Del siden